george ferguson
2 dagen Geleden

Maatschappij & Politiek

DEBAT : LEVE AMSTERDAM - GEORGE FERGUSON

woensdag 13 december 20:00 tot 21:00

In tijden van klimaatverandering, terrorisme en sociale spanningen moeten we volgens George Ferguson het sociale weefsel in onze steden en buurten versterken. Een goede stad is volgens hem een weerbare stad, waar gemeenschappen in staat zijn de schokken en spanningen te absorberen die op ons afkomen. George Ferguson, voormalig gekozen burgemeester van Bristol (De groenste stad van 2015), onderzoekt in De Balie vanuit zijn ervaring als architect, stadsplanner en ondernemer, hoe vitaal onze steden zijn. Is Amsterdam een weerbare stad?

“You cannot produce a good city without breaking rules”, had George Ferguson als motto toen hij de eerste gekozen burgemeester was in Bristol (2012-2016). Bristol was een stad in transitie, met een grote kloof tussen arm en rijk. Ferguson transformeerde Bristol tot proeftuin van nieuwe ideeën en ontwikkelingen. De stad werd mede door zijn veranderingen verkozen tot Green Capital of Europe 2015 op basis van investeringsplannen op het gebied van transport en energievoorziening. Nu, gelooft hij heilig, is het de beurt aan Amsterdam voor grote veranderingen. Hij gaat erover in gesprek met Amsterdamse politici, experts en belanghebbenden. Houd de site in de gaten voor de definitieve line-up! 

Over Leve Amsterdam
Bij de landelijke verkiezingen stond er veel op het spel, maar voor wie invloed wil hebben op zijn eigen buurt, wijk en straat zijn de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 een cruciaal moment. Hoe moet Amsterdam er over 10 jaar uitzien? De stad is drukker dan ooit, de woningmarkt kookt droog en tegelijkertijd laat onderzoek zien dat tegenstellingen in de stad tussen arm en rijk, wit en zwart en hoog- en laagopgeleid nog volop aanwezig zijn. Daarom vraagt De Balie in de reeks ‘Leve Amsterdam’ inspirerende buitenlandse denkers het debat in Amsterdam open te breken met hun visie en expertise. Leve Amsterdam bestaat uit een drieluik, met in het najaar visies van buitenlandse sprekers, vervolgens gesprekken met lijsttrekkers en daarna het grote lijsttrekkersdebat.

Voertaal: Engels

Gratis

Gerelateerde uitzendingen

acht uur journaal

Maatschappij & Politiek

zaterdag 16 december 20:00 tot 20:25

Het Acht Uur Journaal van de publieke omroep is een van de bestbekeken televisieprogramma's van Nederland. Met vandaag Lees verder...

 

Gratis

Maatschappij & Politiek

zondag 17 december 20:00 tot 21:30

Tijdens deze aflevering van ‘Arnon Grunberg ontmoet..’ vanuit De Balie in Amsterdam gaat Grunberg in gesprek.

Gratis
DWDD

Maatschappij & Politiek

maandag 18 december 19:00 tot 20:00

Dagelijkse talkshow met Matthijs van Nieuwkerk vauit Amsterdam met vanavond: n.t.b.

 

Gratis

Maatschappij & Politiek

maandag 18 december 20:00 tot 22:00

Vanuit Pakhuis de Zwijger in Amserdam aflevering 6 van "Wij maken Nederland". Wat betekent het regeerakkoord voor de ruimtelijke toekomst van Nederland?

Gratis

Maatschappij & Politiek

maandag 18 december 20:00 tot 22:00

Vanuit Pakhuis de Zwijger het verkiezingsdebat. De Amsterdamse politiek gaat in debat over de toekomst van Schiphol en de haven.

Gratis
tweede kamer plenaire vergadering

Maatschappij & Politiek

dinsdag 19 december 14:00 tot 15:00

De vergaderweek van de Tweede Kamer begint standaard op dinsdagmiddag met het vragenuur. Kamerleden stellen vragen aan bewindspersonen over actuele kwesties.

Gratis

Maatschappij & Politiek

dinsdag 19 december 20:00 tot 22:00

Vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam aflevering 2 van Ondergang van het Avondland. Zorgen urbanisatie en globalisering voor een tegenstelling tussen stad en platteland?

Gratis

Maatschappij & Politiek

woensdag 20 december 16:30 tot 18:30

Vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam aflevering 14 van "Water Republic 2025". Welke waterprojecten worden er in de aanloop naar het jaar 2025 gerealiseerd? Met o.a. watergezant Henk Ovink.

Gratis

Maatschappij & Politiek

woensdag 20 december 20:00 tot 22:00

Vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam aflevering 117 van Tegenlicht. Woede als wapen volgens Pankaj Mishra. Wat is het maatschappelijk nut van woede?

Gratis
De Balie art

Maatschappij & Politiek

woensdag 20 december 20:00 tot 21:00

Vanuit De Balie in Amsterdam een debat onder de titel 'Antigone in Molenbeek'. Hoe moet de stad omgaan met radicalisering? Lees verder...

Gratis

Maatschappij & Politiek

donderdag 21 december 20:00 tot 22:00

Vanuit Pakhuis de Zwijger aflevering 7 van MIllennial Matters. Buitenlandstage hier, cum laude certificaat daar. Hoe kun je jezelf tegenwoordig nog onderscheiden van de massa?

Gratis

Maatschappij & Politiek

donderdag 11 januari 13:00 tot 14:00

Vandaag in Room for Discussion Rutger Bregman (Journalist van De Correspondent & Auteur van Utopia for Realists) en Prof. Hilmar Schneider (Directeur van het Institute Labor Economics in Bonn) 

Gratis

Maatschappij & Politiek

donderdag 11 januari 19:00 tot 21:00

Vanuit Pakhuis de Zwijger  "Aan de slag met de samensturing". Bewoners, sociale professionals en lokale overheid samen op zoek naar handvatten.

Gratis

Maatschappij & Politiek

dinsdag 16 januari 17:30 tot 21:30

Vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de Trendrede 2018. Toekomstdenkers geven volume aan de zachtere geluiden van vernieuwing in deze schreeuwende samenleving.

Gratis
lodewijk ascher

Maatschappij & Politiek

zondag 28 januari 16:00 tot 17:00

Operatie Interview vanuit De Balie in Amsterdam met als hoofdgast Lodewijk Ascher.

Gratis

Maatschappij & Politiek

vrijdag 2 februari 20:00 tot 22:00

Vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam aflevering 20 van Als Warme Broodjes. Minder vlees eten: hoe bereiken we dat?

Betaald